יום ראשון, 23 בדצמבר 2012

רוקח 73

אתמול חגגנו שנתיים של זוגיות ולכבוד המאורע החלטנו לממש את השובר שקנינו למסעדת "רוקח 73". בדרך היה קר וגשום ונשבו רוחות חזקות. מזג האוויר החורפי אילץ אותנו ללבוש מעילים ואביזרים מחממים למיניהם כמו כפפות ומגפיים. לבשתי שמלה שנקנתה בסוף העונה של הקיץ האחרון בקסטרו. השמלה ועוד פריטים מוצלחים רבים שראיתי (ואת חלקם קניתי) הם תולדה של שיתוף פעולה בין קסטרו לאמני רחוב שיצירותיהם מוצגות על הבגדים - חולצות, שמלות וחצאיות. ממש הלהבתי ממהדפס המגניב , הבד והצבעים. למרות שלא הרבה היו בעד השמלה אני עדיין ממש אוהבת אותה והיא משמשת אותי בעיקר עכשיו כי הבד שלה חם מידי בשביל הקיץ שלנו. בנוסף לבשתי את הוסט האהוב עלי, גרביונים מנוקדים ומגפיים שאחרי שעברו שיפוץ משמשות אותי הרבה.
הגענו למסעדה, שנמצאת במקום הזוי למדי, בין מגרשי הטניס של הפועל תל אביב. התיישבנו בשולחן מרווח והתפריט שלנו (תפריט מיוחד לשובר) היה רחב ומסקרן. משהתקשנו לבחור בעצמנו הסתמכנו על עצות המלצרית ובחרנו בביסק סרטנים עשיר ומנה של קריספי קלמארי (ראשים וגופים) באיולי פלפלים קלויים כמנות ראשונות, ולעיקריות פאנשה (מחבת) פירות ים וריזוטו פירות ים. מיד לאחר מכן הגיעה סלסלת לחמים (לחם כפרי, בגט ובריוש. כולם נאפים במקום) עם מטבל סלסה וטפנד זיתים. טעמנו את כולם בזהירות (שלא יגמר המקום בבטן...) וכולם היו מצויינים! הראשונות הגיעו לשולחן בזריזות והופתענו (לטובה) לראות גם ראשי קלמארי במנה המטוגנת. המנה נשארה נאמנה לשמה והכל היה פריך חם וטעים. הביסק לעומת זאת היה סיפור אחר, אגדה קטנה. בשילוב עם הלחם ואפילו בלי, הביסק היה עשיר מאד וטעים מאד. מנה שהשאירה המון המון חשק לחזור לעוד... בעודנו מתבוססים בזכרונות הביסק הטריים, הגיעו העיקריות הראשונה מנת ריזוטו עם פירות ים וגאודה עיזים. המנה מאד מרשימה עם המון ניחוחות וצבע. והשניה פנאשה (מחבת) פירות ים ברוטב המזכיר בעיקר מרק דגים מצומם. מנה קצת קטנה מידי לדעתי ומבחינת טעמים לא השתגענו. ושוב למזלנו פרוסות בגט מהסלסלה הצילו את המצב ובשילוב עם הרוטב הדליל היו שיפור אדיר. ובסך הכל עד פה הכל עובד מצויין, השירות הזריזות והטעם. באחרונות כוחותינו בחרנו בקינוחים ושתיה חמה. סנדוויץ קרם פטיסייר עם תותים ופירות יער ומוס שוקולד עם אגוזים.
שלוק אחרון מהאספרסו וחוזרים, עם חיוך, החוצה לסערה. איזה כיף שלא תפס אותנו גשם.









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה